IMM

Start-upurile din transporturi şi logistică pot rula proiecte-pilot printr-un parteneriat între Gefco şi acceleratorul Techstars

Start-upurile din transporturi şi logistică pot rula...

Autor: Roxana Rosu

20.03.2018, 11:20 181

Gefco, furnizor global de servicii pentru lanţurile de aprovizionare industriale complexe şi logistică, a încheiat un parteneriat cu acceleratorul Techstars, prin care compania va putea colabora cu startup-uri care aduc transformări majore în industrie, pe cazuri de utilizator concrete şi pe modele de afaceri inovatoare.

”Suntem foarte încântaţi să colaborăm cu Techstars, un accelerator cu o experienţă excepţională în sprijinirea startup-urilor în dezvoltare. Prin intermediul acordului nostru, Gefco va avea ocazia unică de a colabora cu antreprenori dedicaţi din întreaga lume pentru a explora şi a investi în lanţul de aprovizionare al viitorului. Suntem dornici să contribuim la dezvoltarea expertizei Gefco şi să abordăm ideile antreprenoriale şi creativitatea Techstars", a declarat Luc Nadal, preşedintele Consiliului de administraţie al Gefco.

Această colaborare permite Gefco să valorifice expertiza echipei Techstars în domeniul antreprenoriatului şi inovaţiei, precum şi know-how-ul acesteia în industrie. În plus, Gefco va oferi antreprenorilor posibilitatea de a rula programe-pilot în ţările selectate şi va oferi resurse pentru testarea ideilor.

Startup-urile implicate în următoarele domenii sunt încurajate să se înscrie în programul Techstars Paris:

  • Analiza optimizării rutei sau fluxului, care creşte rata de utilizare a activelor
  • Software blockchain distribuit, care poate genera servicii electronice informatizate în ecosistemul logistic
  • Noi trackere inteligente şi senzori conectaţi, care pot genera noi servicii sau pot îmbunătăţi eficienţa operaţiunilor.

Prin această asociere, Gefco încheie un parteneriat şi cu campusul internaţional de startup-uri Partech Shaker, un loc în care companii din domeniul tehnologiei din întreaga lume se pot dezvolta în cele mai bune condiţii.

„Noi, la Techstars, activăm într-un domeniu care susţine antreprenorii pe drumul către succes şi suntem capabili să facem acest lucru cu ajutorul partenerilor activi precum Gefco,” a declarat Scott Ford, General Manager, Techstars. „Gefco va avea oportunitatea să ghideze şi să îndrume antreprenorii din întreaga reţea Techstars, în special prin programul de accelerare bazat pe mentorat Techstars Paris.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO