IMM

Schemă de ajutor de 935 mil. euro pentru IMM-urile din România aprobată de Bruxelles. Obiectivul schemei este acela de a furniza lichidităţi respectivelor societăţi comerciale, permiţându-le astfel să îşi continue activităţile

Schemă de ajutor de 935 mil. euro pentru IMM-urile din...
28.08.2020, 00:05 1473

O schemă de ajutoare de 935 de milioane de euro a fost aprobată pentru România de Comisia Europeană. Banii sunt alocaţi pentru a sprijini IMM-urile şi anumite întreprinderi afectate de pandemie.

Comisia a anunţat joi că schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat.

Este vorba despre un sprijin public, sub forma unor subvenţii directe pentru capital circulant şi investiţii în producţie şi care va fi cofinanţat prin Fondul european de dezvoltare regională.

„Măsura se va adresa întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-urilor) care îşi desfăşoară activitatea în anumite sectoare şi anumitor întreprinderi mari care au legătură cu IMM-urile eligibile, care au avut de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus”, au spus oficialii europeni într-o informare publică.

Potrivit acestora, obiectivul schemei este acela de a furniza lichidităţi respectivelor societăţi comerciale, permiţându-le astfel să îşi continue activităţile, să înceapă să investească şi să îşi menţină forţa de muncă. Schema destinată României se va aplica până la 31 decembrie 2020.

„Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru”, au mai arătat reprezentanţii CE.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO