IMM

România e pe ultimul loc în UE după numărul de IMM-uri, cu 29 de afaceri/1.000 de locuitori, la jumătate faţă de media europeană

România e pe ultimul loc în UE după numărul de...

Autor: Cristina Roşca

27.11.2019, 00:07 2115

Pe piaţa locală sunt active aproape 500.000 de IMM-uri, dintr-un total de peste 25 de milioane de întreprinderi mici şi mijlocii la nivelul Uniunii Europene, arată cea mai recentă analiză a Comisiei Europene valabilă la nivelul anului 2018.

IMM-urile reprezintă 99,8% din toate firmele din UE din sectorul non-financiar, o pondere similară având şi în România.

„Importanţa IMM-urilor în economiile ţărilor membre variază puternic. Spre exemplu, media UE în 2018 a fost de 58 de IMM-uri la 1.000 de locuitori, însă la nivelul ţărilor membre au existat variaţii puternice, de la 29 de întreprinderi mici şi mijlocii în cazul României, la 115 în Cehia“, conform unui raport anual al Comisiei Europene.

Piaţa locală se află nu doar pe ultimul loc, ci şi la mare depărtare de următorii clasaţi, mai exact Germania (35 de IMM-uri la 1.000 de locuitori) şi Marea Britanie (38). Ce este însă interesant de remarcat este faptul că ţările din regiunea Europei Centrale şi de Est, cele cu care se „luptă“ de fapt România în termeni de dezvoltare, de salarii medii sau PIB per capita sunt de fapt mult mai bine plasate în ceea ce priveşte indicatorul de număr de IMM-uri la 1.000 de locuitori. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO