Caută doar în titlu
IMM

Reprezentanţii IMM-urilor din România: Ministerului Economiei i-ar trebui vreo 10 ani să implementeze ceea ce şi-a propus. 55 dintre cele 57 de măsuri pentru mediul de afaceri au un grad de implementare de 0%

Ministerul Economiei i-ar trebui 10 ani să implementeze măsurile pentru mediul de afaceri pe care şi le-a propus pentru actualul program de guvernare, cred reprezentanţii IMM-urilor din România.

”Constatarea principală pe care noi o am făcut-o este că dintre 57 de măsuri cu privire la mediul de afaceri din programul de guvernare, 55 au un grad de implementare de 0% şi numai două măsuri au un stadiu de implementare de aproximativ 15%. Acest lucru face ca, per total, situaţia în acest moment să se găsească în felul următor: 3,5% este gradul de implementare al programului de guvernare pe mediul de afaceri după aproape 5 luni de guvernare. Ministerului Economiei i-ar trebui vreo 10 ani să implementeze ceea ce şi-a propus să implementeze în actualul program de guvernare”, a declarat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în cadrul unei conferinţe de presă.  

Preşedintele CNIPMMR a prezentat o serie de date şi despre stadiul de implementare a granturilor acordate companiilor afectate de pandemia de COVID-19. Astfel, pe Măsura 1, cea pentru microgranturi în valoare de 2.000 de euro, au fost 29.250 solicitări procesate, 19.600 de solicitări admise şi 17.271 de solicitări plătite, cu un grad de implementare de 59%, pe Măsura 2, cea pentru granturi pentru capital de lucru, au fost 19.527 solicitări procesate din un total  de 22.226, circa 16.749 solicitări admise şi 3.764 solicitări plătite, cu un grad de implementare de 17%, iar pe Măsura 3, cea pentru granturi de investiţii, au fost primite 27.736 de solicitări, dar niciuna dintre ele nu este procesată.

”Prin urmare, această lipsă de iniţiativă din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului afectează grav mediul de afaceri şi nu ajută la relansarea economiei, din analiza făcută rezultând un grad de îndeplinire a obiectivelor propuse de doar 3,5%”, scriu reprezentanţii CNIPMMR.

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.