IMM

Peste 30 de mici afaceri şi-au făcut loc pe harta berii artizanale

Peste 30 de mici afaceri şi-au făcut loc pe harta berii...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.01.2019, 00:07 2213

Mai mult de 30 de microberării şi-au făcut loc pe harta fabricilor de bere de pe plan local, cele mai multe fiind puse pe picioare de antreprenori din Bucureşti şi din vestul ţării, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului şi din piaţă.

ZF a luat în calcul doar microberăriile, nu şi barurile care realizează propria bere sau producătorii de bere de casă.

Astfel, tinerii pasionaţi de acest produs au adus „febra“ berii artizanale din ţări precum SUA sau Belgia, unde conceptul este bine dezvoltat, au investit în echipamente şi au dus produsele create de la zero în lanţuri de supermarketuri şi hipermarketuri, dar şi în baruri şi magazine de specialitate.

În Europa, cele mai multe microberării sunt în Marea Britanie, Italia, Germania, Franţa, Elveţia şi Spania. De exemplu, în Marea Britanie sunt peste 2.000 de microberării, în Franţa 1.000, iar în Cehia, Italia şi Spania sunt peste 400 de astfel de afaceri.

Cu toate că numărul de microberării a explodat în ultimii ani, multinaţionalele prezente pe piaţă, dar care produc local, au cele mai mari vânzări. Însă treptat şi micile afaceri din domeniu încep să ocupe un procent important din consum. Anual, un român consumă în medie 80 de litri de bere. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO