IMM

Ministerul Economiei încearcă să le facă viaţa mai uşoară celor care vor să-şi deschidă o afacere

Ministerul Economiei a realizat un site dedicat starup-urilor şi IMM-urilor - Startup.gov.ro, unde sunt date legate de informaţiile de finanţare derulate de stat, actele necesaresite pentru înfiinţarea sau dizolvarea unei societăţi, date statistice, instituţii care sprijină IMM-urile.

Un alt element al site-ului este harta în care vizitatorii pot vedea unde se află printre cele mai importante hub-uri, incubatoare, acceleratoare, investitori, instituţii guvernamentale dedicate IMM-urilor, clustere, parcuri tehnologice, centre de cercetare şi dezvoltare.

De asemenea, platforma dezvoltată de minister cuprinde informaţii despre companiile care şi-au raportat indicatorii financiari pe 2015 (cifra de afaceri, profit, pierderi, numărul de angajaţi – la nivel national, dar şi pentru fiecare judeţ în parte), informaţii obţinute de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Site-ul oferă informaţii despre topuri la nivel naţional precum cele mai mari 50 de SRL-D-uri în funcţie de cifra de afaceri înregistrată în 2015, cele mai mari startup-uri în funcţie de cifra de afaceri înregistrată în 2015, top 500 cele mai mari IMM-uri din România în funcţie de numărul de angajaţi sau în funcţie de cifra de afaceri din 2015.

O altă secţiune este cea a târgurilor naţionale dedicate mediului de afaceri, unde vizitatorii pot afla detalii despre tema evenimentului, perioada de desfăşurare, organizatorul şi oraşul în care va avea loc târgul.

Startup.gov.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.