IMM

Micile afaceri fac apel la guvernanţi: Consiliul Naţional al IMM-urilor vrea soluţionarea crizei poltice şi predictibilitate

Micile afaceri fac apel la guvernanţi: Consiliul...

Autor: Laura Buciu

17.12.2020, 11:02 71

Consiliul Naţional al IMM-urilor face apel la reprezentanţii mediului politic să soluţioneze criza, pentru că România are nevoie de o bună funcţionare a mediului economic. Una din două IMM-uri şi-a redus activitatea în 2020 şi incertitudinea evoluţiilor a fost principalul obstacol.

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, confederaţie patronală reprezentativă la nivel national pentru IMM-uri, a transmis, joi, un comunicat de presă, prin care solicită soluţionarea crizei politice din România, punctând că în acestă perioadă este nevoie de o bună funcţionare a mediului economic.

„Pandemia de coronavirus şi predictibilitatea redusă a mediului de afaceri pentru IMM-uri au fost identificate de către antreprenori ca principalele evoluţii contextuale cu influenţă negativă asupra activităţii lor, potrivit datelor lucrării Carta Albă a IMM-urilor din România 2020. De asemenea, finalul anului 2020 găseşte IMM-urile şi mediul de afaceri în ansambu, într-o stare fără precedent: una din două IMM-uri şi-a redus activitatea pe parcursul anului 2020 şi incertitudinea evoluţiilor viitoare a fost identificată ca principal obstacol în desfăşurarea activităţii lor”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, Consiliul IMM-urilor susţine că este nevoie de stabilitate şi predictibilitate pentru o bună funcţionare a sistemului economic, mediul de afaceri solicitând o eficientizare în ceea ce priveşte actul de guvernare, politicile publice, uşurinţa de a face afaceri sau comunicarea cu autorităţile publice care, până recent, înregistrase îmbunătăţiri semnificative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO