IMM

Interes uriaş pentru Agro IMM Invest: Fermierii au depus cereri pentru finanţări de 4,2 mld. lei, plafonul acoperă doar 1 mld. lei. "Vrem să suplimentăm plafonul. Am făcut o cerere pentru 4 mld. lei"

Interes uriaş pentru Agro IMM Invest: Fermierii au depus...

Autor: Ramona Cornea

28.05.2021, 10:43 808

Fermierii au depus 2.739 de cereri în valoare de 4,2 mld lei pentru programul Agro IMM Invest, după cum a spus Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

”În acest moment avem înscrişi pe aplicaţia IMM Invest 16.000 de IMM-uri, dintre care sunt 13.260 pentru IMM Invest şi 2.739 pentru Agro IMM Invest.

Plafonul care a fost acordat de Guvern a fost 14 mld. lei pentru IMM Invest, deja s-a suprasubscris, am ajuns la o cerinţă de 15,3 mld. lei pentru IMM Invest, iar pentru Agro IMM Invest a fost 1 mld. lei, iar cerinţa este de 4,2 mld. lei. Faţă de anul trecut, programul merge mult mai repede. În acest moment, avem 2.153 de garanţii aprobate, am ajuns la 2,1 mld lei, bani care sunt deja la întreprinderile mici şi mijlocii”, a spus Dumitru Nancu în cadrul evenimentului Ziua Întreprizătorilor, organizat de CNIPMMR.

Directorul general al FNGCIMM a mai spus că plafonul pentru programul Agro IMM Invest va fi mărit la 4 mld. lei.

”Prin noua notificare pe care am făcut-o la Comisia Europeană, am suplimentat plafonul astfel încât de la 1 iulie să alocăm 4 mld şi să mergem cu plafonul de la IMM Invest aşa cum a fost alocat de la început”, a adăugat Nancu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO