IMM

IMMInvest: De ce cereri aprobate ieri sunt revocate azi? Cine obţine finanţarea şi cine pleacă cu mâna goală?

IMMInvest: De ce cereri aprobate ieri sunt revocate azi?...

Autor: Ramona Cornea

29.04.2020, 12:24 7238

Starea cererilor depuse de IMM-uri pe platforma IMMInvest se poate schimba de la o zi la alta, dacă informaţiile suplimentare cerute de operatorii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGIMM) antreprenorilor nu corespund criteriilor programului.

”Starea unei cereri se poate schimba în funcţie de discuţia dintre antreprenor şi de operatorul FNGCIMM care se ocupă de cererea respectivă. Fiecare companie are un evaluator unic şi sunt nişte criterii clare, aplicate tuturor. O cerere poate fi aprobată în primă fază, apoi se pot solicita alte informaţii şi se ajunge la respingerea ei. Li se solicită nişte informaţii, se invită IMM-ul să completeze acele informaţii sau se revocă, dacă cererea lor este complet anapoda. Ceva se întâmplă dacă o cererea a fost aprobată şi apoi a fost revocată”, spune Cristian Păun, preşedintele FNGCIMM.

În ceea ce priveşte starea din dreptul fiecărei cereri de pe platforma IMMInvest, Cristian Păun spune că preluat înseamnă că cererea a fost preluată de FNGCIMM, revocat înseamnă că a fost respinsă cererea, transmis înseamnă că cererea a fost transmisă către bancă, iar aprobat înseamnă că IMM-ul va primi finanţarea.

”IMM-urile primesc răspuns la cerere în timp de 72 de ore teoretic, dar se poate să mai şi întârzie. Se procesează câte 4.000 de cereri pe zi. Săptămâna asta le vom trimite pe toate către bănci. Sunt multe bănci care au preavizat împrumuturile IMM-urilor şi acum aşteaptă avizul de la FNGCIMM. Totul se decide la bancă”, adaugă preşedintele FNGCIMM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO