Caută doar în titlu
IMM

Consiliul de Export al României: Exportatorilor li s-a încălcat dreptul de a promova ofertele de export pentru a angaja noi comenzi şi contracte

Reprezentanţii Consiliului de Export al României acuză decizia ministrului economiei, Claudiu Năsui, de a anula finanţarea programului de promovare a exporturilor şi a programului de internationalizare a firmelor reglementat prin OUG nr.8/2017.

În 2020, exporturile României au scăzut cu peste 10%, iar deficitul balanţei comerciale s-a mărit cu circa 1 miliard de euro, afirmă Consiliul de Export al României.

“A bloca exporturile înseamnă punerea în pericol a firmelor şi a locurilor de muncă din aceste firme”, spune Mihai Ionescu, co-preşedinte al Consiliului de Export al României 

În prima lună a anului 2021 scāderea activităţii de export a companiilor locale a continuat, afirmă reprezentanţii exportatorilorm.

“La preluarea mandatului de către noul ministru al economiei, prima măsură a fost să elimine aceste participări internaţionale, iar cu prilejul fundamentării bugetului de stat pentru 2021 a anulat atât finanţarea programului de promovare a exporturilor, cât şi a programului de internaţionalizare a firmelor, prelungit de UE până în 2023, dar neactualizat de România. Pagubele acestui sabotaj sunt imense: scădere exporturilor, şomaj, amplificarea deficitului comercial şi a balanţei de plăţi, pierderile irecuperabile ale cheltuielilor de pregătire a participării firmelor la târguri, compromiterea imaginii ţării pe plan extern faţă de organizatorii manifestărilor internaţionale şi faţă de partenerii care aşteaptă zadarnic românii sā le vadă noile creaţii şi produse de export”, scrie o schisoare deschisă semnată de Mihai Ionescu. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.