IMM

Banca Românească vrea să participe la programul IMM Invest Romania, care oferă firmelor mici finanţări de maxim 10 mil.lei, garantate de stat


Banca Românească face toate demersurile pentru a semna în cel mai scurt timp Convenţia de Garantare şi Plată a Granturilor cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) care îi va permite să participe la Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii - IMM INVEST ROMANIA, derulat de stat pentru atenuarea efectelor economice negative ale pandemiei COVID-19.

Programul IMM INVEST ROMANIA permite IMM-urilor, afectate semnificativ de criza COVID-19, să îşi asigure lichidităţile necesare prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiţii şi/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de stat.

În cadrul Programului, statul poate garanta până la 90% din valoarea creditelor, iar costurile finanţării şi garanţiei de stat (dobândă, comision de garantare sau alte costuri de acordare) sunt subvenţionate în procent de 100% de la bugetul de stat.

Valoarea maximă a creditelor este de până la 10 milioane de lei pentru investiţii şi până la 5 milioane de lei pentru capital de lucru.Prin implicarea în acest program guvernamental, Banca Românească va putea oferi IMM-urilor posibilitatea de a accesa finanţări pentru proiecte de investiţii şi pentru capital de lucru cu perioadă de creditare extinsă, zero comisioane aferente creditării, zero dobândă (în urma încasării ajutorului de stat) pe o perioadă determinată de timp şi cu posibilitatea prelungirii, în condiţiile unei structuri flexibile de garantare în completarea garanţiei de stat.
IMM-urile sunt un segmente esenţial al economiei şi care generează 58% din cifra de afaceri şi 70% din rezultatul brut al companiilor care operează în România.
 


 

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.