IMM

Autorităţile locale au primit în ultimele zece luni peste 1.000 de garanţii pentru proiectele pe fonduri europene

Autorităţile locale au primit în ultimele zece luni...

Autor: Roxana Rosu

17.10.2017, 14:03 59

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a emis în ultimele trei luni un număr record de garanţii în favoarea autorităţilor publice locale care au în derulare proiecte de infrastructura rutieră, socială şi educaţională pe fonduri europene.

De la începutul acestui an şi până la 16 octombrie au fost acordate 1057 de scrisori de garanţie pentru restituirea avansului, în valoare totală de 1,85 mld lei, aproape jumatate din acestea fiind emise în ultimele trei luni. Aceasta reflectă o creştere de peste 80% a numărului de scrisori de garanţie emise faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, în timp ce valoarea totală a garanţiilor s-a dublat.  

„Lansată în urmă cu trei luni, noua strategie de repoziţionare a FNGCIMM, de susţinere a ecosistemului antreprenorial românesc, integrează cu succes programele de dezvoltare durabilă dedicate beneficiarilor publici locali care au in derulare proiecte de infrastructura rutieră, socială şi educaţională, în cadrul Planul National de Dezvoltare Rurală (PNDR)” a declarat Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM.

Garanţia FNGCIMM pentru plata avansurilor acordate de AFIR acopera pana la 100% din valoarea avansului prevăzut în contractele de finanţare încheiate cu AFIR finanţate din Planul National de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. În cadrul programului, beneficiarii eligibili sunt comunele şi oraşele, Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), Grupurile de Acţiune Locală (GAL), organisme de drept public – aşezăminte culturale, organizaţiile şi federaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii (OUAI / FOUAI).

Garanţiile se acordă în baza OUG 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbţiei fondurilor alocate prin PNDR pentru renovarea şi dezvoltarea spaţiului rural prin creşterea calităţii vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO