Caută doar în titlu
IMM

Antreprenorii se pot înscrie pentru programele IMM Invest şi Agro IMM Invest. Dumitru Nancu, FNGCIMM: Pentru Agro IMM Invest avem deja 1.600 de cereri înscrise, cereri care au plecat deja la bănci. Pe IMM Invest sunt deja 7.000 de cereri

Antreprenorii se pot înscrie oficial pentru programele IMM Invest şi Agro IMM Invest. Normele de implementare pentru aceste programe au fost publicate în Monitorul Oficial pe 12 aprilie, iar până acum sunt deja 1.600 de cereri înscrise pentru Agro IMM Invest şi circa 7.000 de aplicaţii pentru IMM Invest, a anunţat Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

”Programul IMM Invest 2021, Agro IMM Invest, IMM Factoring şi IMM Leasing au demarat oficial odată cu publicarea în Monitorul Oficial a normelor de implementare. Pe 12 aprilie au fost publicate în Monitorul Oficial. Beneficiarii se pot înscrie deja pe platforma IMM Invest, platforma nu a fost închisă deloc pentru că programul a fost prelungit de Comisia Europeană, la solicitarea României, în o primă fază până a 30 iunie, iar în cea de-a doua până la 31 decembrie 2021.  Pentru Agro IMM Invest avem deja 1.600 de cereri înscrise, cereri care au plecat deja la bănci. Pe IMM Invest sunt deja 7.000 de cereri care au plecat la bancă, iar cele aprobate astăzi vor fi încărcate în platforma noastră”, a spus Dumitru Nancu în cadrul unei conferinţe de presă.

Dumitru Nancu a mai spus că în noua variantă a programului IMM Invest au fost introduse trei noi categorii de beneficiari în cadrul programului. Prima categorie este întreprinderea mică cu capitalizare de piaţă medie, adică acele întreprinderi care au 250 de angajaţi sau mai mult, dar mai puţin de 500 de angajaţi. Celelalte două categorii de beneficiari noi sunt fermierii şi profesiile liberale. 

”Din cei 14 mld. lei din IMM Invest, băncile au subscris 20 de mld. lei, iar la Agro IMM Invest din 1 mld. lei, cât a aprobat guvernul, sunt 5 mld. lei suprasubscrise. Din punct de vedere al întreprinzătorului, programul s-a deschis încă de pe 12 aprilie, iar astăzi vom aproba primele garanţii”, a completat Nancu.

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.