IMM

Antreprenori locali. Tanex: La început de 2020 bugetasem o creştere de 10%, dar în martie-mai am închis fabricile şi estimam o scădere de 30-40%. Am închis cu minus 14%

Adrian Băjenaru

Adrian Băjenaru

Autor: Cristina Roşca

11.01.2021, 08:30 537

Compania Tanex, ce are două fa­brici de textile, una în Bucureşti şi o al­ta în Vălenii de Munte, judeţul Pra­ho­va, a pus în stand-by câteva investiţii în echi­pamente şi o investiţie în afara ţării în 2020 şi a disponibilizat 100 de anga­jaţi. Acum mai are circa 440 de salariaţi.

„Am disponibilizat circa 100 de angajaţi pe care-i transportam de la distanţe mai mari şi al căror transport în condiţii de pandemie ar fi fost prea ris­cant pentru sănătatea lor“, spune Adrian Băjenaru, general mana­ger şi proprietar al producătorului de textile.

Tanex este un producător de tex­tile care lucrează cu branduri interna­ţio­nale poziţionate pe segmentul me­diu şi premium, conform celor mai re­cente date ZF. În contextul pandemiei de COVID-19 însă, compania şi-a diversificat gama de produse, realizând chiar şi echipamente medicale de pro­tec­ţie pentru piaţa internă şi export.

„Clienţii comandă mai puţin, dar mai responsabil. Cresc exigenţele în pri­vinţa calităţii (...). Doresc termene de livrare scurte, ceea ce presupune un lanţ de aprovizionare foarte bine pus la punct“, spune Adrian Băjenaru.

El adaugă totodată că observă o orien­tare a clienţilor către producţia în zo­nele de proximitate a pieţei de desfa­cere. „Vom fi obligaţi să fim mult mai flexibili şi mai rapizi.“

Acest lucru poate fi o veste bună pentru piaţa de textile din România în con­textul în care cele mai multe bran­duri de modă mari sunt europene, ast­fel că ar putea să caute să producă tot mai mult pe bătrânul continent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO