IMM

A decis să se facă antreprenor. Ioan Iacob Floria, fostul CFO al Aramis Invest, ridică o fabrică de la zero cu investiţii de 19 milioane lei

Ioan Iacob Floria

Ioan Iacob Floria

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.11.2018, 00:07 5024

Ioan Iacob Floria, managerul care a condus produ­că­torul de mobilă Aramis Invest din funcţiile de deputy CEO şi CFO, a decis să meargă pe drumul antre­pre­no­riatului şi a înfiinţat alături de soţia sa Natalia compania Stonevault, care va produce casetoa­ne de ar­curi pentru saltele şi arcuri sinusoidale.

Stonevault din Baia Mare va pri­mi un ajutor de stat de 8,9 mil. lei pentru o investiţie totală de 19 mil. lei. Cealaltă jumătate din investiţie va fi acoperită prin credite bancare şi surse proprii.

„Investiţia reprezintă un green­field într-o industrie foarte puţin dez­voltată în România: producţia de casetoane de arcuri pentru sal­tele şi producţia de arcuri sinusoidale. Aceste articole nu se mai produc la volume industriale în România astfel încât să le permită o competitivitate cu furnizorii din restul Europei sau Orientul Apropiat“, a spus pentru ZF Ioan Iacob Floria.

Noua fabrică va crea minimum 62 de locuri de muncă noi.

În primul an integral de funcţionare, antreprenorul estimează pentru Stonevault o cifră de afaceri de peste 24 de milioane de lei.

Cât despre relaţia Aramis Invest- Stonevault, Ioan Iacob-Floria spune că Stonevaul este o companie de sine stătătoare şi nu există nicio legătură între cele două companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO