LIVE: CELE MAI RESPONSABILE COMPANII DIN ROM NIA: CUM RĂSPUNZI NEVOILOR PREZENTULUI FĂRĂ SĂ LE COMPROMIŢI PE CELE ALE VIITORULUI. O discuţie cu Robert UZUNĂ, Vicepreşedinte Corporate Affairs la Ursus Breweries.
Fonduri UE

Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene: Discutăm de dublarea bugetului disponibil pentru mediul de afaceri, la 3 miliarde de euro

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern, că bugetul european alocat pentru mediul de afaceri se va dubla de la 1,5 la 3 miliarde de euro, însă perioada ulterioară va fi plină de provocări legate de tehnologie.

„În perioada de programare 2014-2020 am avut un buget alocat pentru mediul de afaceri de 1,5 miliarde de euro. Am avut 17.000 de companii care au beneficiat de sprijin pe fonduri europene pentru diferite iniţiative antreprenoriale şi o valoare a proiectelor depuse de 3 miliarde de euro. Ce ne spune acest lucru? Că este un potenţial de business pe care îl avem la nivel naţional şi pe care trebuie să îl valorificăm. Dacă bugetul actual a fost de 1,5 miliarde euro pentru sprijin antreprenorial, în umătoarea perioadă vom avea 3 miliarde de euro, o dublare a acestor fonduri”, a precizat ministrul.

Marcel Boloş a mai afirmat că perioada următoare va fi plină de provocări în domeniul tehnologiei. „Provocările: trebuie să gândim alt tip de iniţiative antreprenoriale care au la bază cercetarea, producţia, transferul tehnologic. Nu va fi o perioadă simplă pentru iniţiativele antreprenoriale. Sună pretenţios să ne gândim la biotehnologii, dar aceste tehnologii vor face diferenţa”, a explicat acesta.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.