Fiscalitate

Veşti bune pentru salariaţi: Categoria de angajaţi care ar putea scăpa de plata majorată a CAS şi CASS

Săptămână trecută a fost depus la Senat un proiect de lege care prevede ca salaraţii cu normă part time sau cu plata în acord să scape de plata majorată a contribuţiilor de pensii (CAS) şi sănătate (CASS).

Propunerea legislativă cu numărul B238/2019, depusă la Senat pe 31 mai, prin care se vrea oferirea unei noi facilităţi salaraţiilor cu normă part time sau cu plata în acord să scape de plata majorată a contribuţiilor de pensii (CAS) şi sănătate (CASS).

La ora actuală, angajatorii trebuie să plătească CAS şi CASS la nivelul unui salariu minim brut pentru acest tip de salariaţi.

Astfel, legea prevede următoarele modificări:

1. La articolul 146, alineatele (5'1) -  (5'5) se abrogă si alineatul (8) se modifică şi va avea următorul cuprins:

(8) Calculul contribuţiei de asigurări sociale datorate de persoanele prevdzute la alin. (2) se realizează de către acestea conform prevederilor alin. (5) si (7), dupd caz. Contributia se plăteşte pană la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se plătesc veniturile.

2. La articolul 168, alineatul (5'1) se abrogă.

Proiectul de lege a fost depus la Senat, primă cameră sesizată, decizională fiind Camera Deputaţilor. Pentru a intra în vigoare prezentul proiect de act normativ, acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat de către preşedinte şi publicat în Monitorul Oficial.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.