Fiscalitate

Telemuncă şi telesalariaţi: Cheltuielile suportate de angajator aferente activităţii în regim de telemuncă sunt deductibile şi netaxabile în limita a 400 de lei

Telemuncă şi telesalariaţi: Cheltuielile suportate de...

Autor: Alexandru Nanu

06.01.2021, 09:31 5673

Conform legii privind reglementarea activităţii de telemuncă contractele individuale de muncă  ar trebui să conţină condiţiile în care angajatorul suportă cheltuielile aferente activităţii în regim de telemuncă a angajatului şi care în prezent sunt deductibile de angajator până la suma de 400 de lei.

În ceea ce priveşte angajaţii care lucrează în regim de telemuncă, angajatorii ar trebui să acorde angajaţilor care desfăşoară activităţi în regim de telemuncă anumite sume pentru susţinerea cheltuielilor cu utilităţile la locul în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apă şi abonamentul de date, şi achiziţia mobilierului şi a echipamentelor de birou.

Mai exact, conform legii Nr. 81/2018 din 30 martie 2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, contractul în cazul activităţii de telemuncă, contractul individual de muncă conţine şi condiţiile în care angajatorul suportă cheltuielile aferente activităţii în regim de telemuncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO