Fiscalitate

Registrul electronic de evidenţă a zilierilor, disponibil prin aplicaţia ”Inspecţia Muncii”, devine obligatoriu din 25 iulie 2020

Registrul electronic de evidenţă a zilierilor,...

Autor: Alexandru Nanu

24.07.2020, 13:33 1608

Persoanele care utilizează zilieri pentru diferite activităţi cu caracter temporar vor fi obligate, începând de sâmbătă, 25 iulie 2020, să renunţe la registrele clasice şi să înregistreze activitatea prestată de lucrători în registrul electronic.

Această schimbare survine ca urmare a Ordinului 1.140/2020 al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) prin care este stabilită metodologia de completare şi transmitere a registrului electronic.

Ordinul 1.140/2020 al MMPS înlocuieşte registrul zilierilor în format fizic cu cel electronic

Ordinul semnat de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, privind metodologia de întocmire şi transmitere a Registrului electronic de evidenţă a zilierilor a fost publicat în Monitorul Oficial şi stabileşte ca instrument de lucru pentru angajatorii care folosesc zilieri în activitatea pe care o desfăşoară, aplicaţia mobilă denumită „Inspectia Muncii”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO