Fiscalitate

Raport favorabil: O nouă categorie de produse va avea cotă de TVA de 5%

Raport favorabil: O nouă categorie de produse va avea...

Autor: Alexandru Nanu

11.09.2019, 09:15 13066

Comisia de buget, finanţe şi bănci a oferit, în această lună, raport favorabil pentru proiectul de reducere a cotei de TVA de 5 % pentru livrarea de îngrăşăminte, fertilizatori naturali şi pesticide utilizate în agricultură, seminţe şi alte produse agricole destinate însămânţării sau plantării, precum şi prestările de servicii de tipul celor specifice utilizate în producţia agricolă, conform documentului oficial.

Proiectul de reducere a cotei de TVA de la 9% la 5% pentru îngrăşăminte, fertilizatori naturali şi seminţe utilizate în agricultură a fost iniţiat de Liviu Dragnea.

Iniţiativa legislativă prevede reducerea TVA de la 9 la 5% pentru „îngrăşăminte, fertilizatori naturali şi pesticide utilizate în agricultură, seminţe şi alte produse destinate însămânţării sau plantării, precum şi pentru prestările de servicii de tipul celor specifice utilizate în sectorul agricol, prevăzute prin ordin comun al ministrului Finanţelor Publice şi ministrului Agriculturii”.

Mmembrii Comisiei au examinat proiectul de lege pentru reducerea cotei de TVA în şedinţa din data de 3 septembrie 2019. La lucrările Comisiei şi-au înregistrat prezenţa un număr de 22 deputaţi, din totalul de 24 de membri.

Această reducere a TVA urmează să fie aplicată începând cu 1 ianuarie 2020.

Senatul a adoptat iniţiativa pe 20 iunie 2017.

Camera Deputaţilor urmează să voteze raportul de admitere al Comisiei de buget, în calitate de for decizional.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO