Caută doar în titlu
Fiscalitate

OUG pentru măsuri fiscale şi prorogarea unor termene a fost publicată în Monitorul Oficial: Firmele pot amâna plata taxelor până la 25 octombrie; jucătorii din HoReCa sunt scutiţi de impozit pentru 3 luni; persoanele juridice care închiriază plaje sunt scutite de plata unei tranşe

Firmele îşi pot amâna plata taxelor până la data de 25 octombrie, iar jucătorii din sectorul HoReCa sunt scutiţi de impozitul specific pentru cele trei luni în care activitatea a fost întreruptă total sau parţial, potrivit OUG-ului pentru măsuri fiscale şi prorogarea unor termene, care a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial nr. 0551 din 2020.

Prin urmare, pentru firmele care aleg să amâne plata taxelor până la 25 octombrie nu se calculează şi nu se datorează penalităţi de întârziere pentru obligaţiile fiscale care au devenit scadente după data de 21 martie 2020.

În ceea ce priveşte sectorul HoReCa, jucătorii din piaţă îşi vor putea scădea cele trei luni în care activitatea a fost întreruptă total sau parţial de la plata impozitului specific.

Mai mult, pentru sezonul 2020 se aplică o scutire de la plata celei de-a doua tranşe pe contractele de închiriere, în cazul persoanelor juridice care închiriază plaje.

OUG-ul stabileşte şi o scutire de TVA cu drept de deducere pentru livrările de măşti de protecţie individuale şi ventilatoare medicale pentru terapie intensivă, necesare pentru constituirea rescEU – rezerva de capacităţi a Uniunii Europene, efectuate către instituţiile publice responsabile cu constituirea acestei rezerve, până la data de 1 octombrie 2020, conform textului publicat în Monitorul Oficial.

Pentru facilitatea menţionată mai sus, furnizorul trebuie să justifice scutirea de TVA cu declaraţia pe proprie răspundere cu privire la destinaţia bunurilor.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.