Fiscalitate

Contzilla.ro: Modele simplificate ale declaraţiei privind beneficiarii reali şi eliminarea cererii pentru depunerea declaraţiei la ONRC

ONRC a publicat în 07.07.2021 noile modele de declaraţii pe propria răspundere privind beneficiarii reali, cu scopul simplificării formalităţilor de depunere şi  înscriere în Registrul Beneficiarilor Reali prevăzute de Legea nr. 129/2019.

În acest sens, se vor utiliza două formulare:

♦ unul pentru situaţia în care declaraţia este dată în faţa reprezentantului oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal (formular nr. 6) şi

♦ unul orientativ care poate fi utilizat în cazul declaraţiilor pe propria răspundere sub semnătură privată (formula nr. 6A).

Aceste formulare urmează a fi adaptate în funcţie de numărul reprezentanţilor legali ai  persoanelor juridice şi numărul beneficiarilor reali declaraţi.

O altă simplificare este eliminarea unui document suplimentar care se solicita până acum pe lângă declaraţia în sine, respectiv cererea pentru depunerea declaraţiei privind beneficiarii reali.

În comunicatul instituţiei se mai arată că oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale nu vor mai elibera confirmarea depunerii declaraţiei pe propria răspundere privind beneficiarii reali.

În anul 2021 au existat mai multe schimbări legislative în privinţa acestei declaraţii. Ultimul act normativ aprobat a amânat termenul final pentru depunerea acesteia pentru 1 octombrie 2021.


 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.