ZF 24

Adoptat de Senat: O nouă categorie de cheltuieli va putea fi dedusă din impozit

Adoptat de Senat: O nouă categorie de cheltuieli va...

Autor: Alexandru Nanu

29.12.2019, 10:27 30684

Senatorii au adoptat, în data de 2 decembrie 2019, proiectul de lege care prevede ca PFA-urile şi firmele plătitoare de impozit de profit să poată deduce din impozit cheltuielile aferente dotării cu noile case de marcat cu jurnal electronic.

Mai exact, este vorba de propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, înregistrată la Senat  la începutul lunii septembrie a acestui an, a fost adoptată de Senat cu 69 de voturi pentru, 23 de abţineri şi zero voturi împotrivă.

Conform proiectului, un necesar total estimat este de 800.000 de case de marcat. În momentul de faţă modelele cele mai simple ale caselor de marcat cu jurnal electronic încep de la preţuri de 700 de lei şi au preţuri medii de 1.000 de lei.

“In cazul de fata, inlocuirea caselor de marcat fiscale cu unele cu jumal electronic a avut, cel mai probabil, drept stop imbogatirea celor cateva firme care comercializeaza acele modele de case de marcat. Toate categoriile de operatori economici au fost obligate sä utilizeze acest nou sistem, incepand cu anul 2018. In pofida acestui lucru, stadiul de implementare la zi a aparatelor de marcat noi, conform cu datele de la Ministerul de Finante, consultate in luna august 2019, arata astfel:

549.480 sunt inregistrate in sistemul informatic al ANAF 488.463 au identificator fiscal atribuit

431.347 sunt in functiune la contribuabil” conform expunerii de motive.

Pentru ca această propunre legislativeă trebui să fie adoptată şi de dputaţi, promulgată de şeful statului şi apoi publicată în Monitorul Oficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO