Finanţe personale

Leumi ieftineşte creditele imobiliare. Marja de dobândă scade cu 0,5 puncte la euro

Autor: Ciprian Botea

21.07.2011, 12:49 213
Bank Leumi, un jucător de taliemică pe plan local, controlat de un puternic grup financiarisraelian, a redus cu o jumătate de punct procentual marja dedobândă la creditele imobiliare în euro, până la 6% peste Euriborla trei luni (cotat la 1,6% pe an în prezent).

La creditele în lei, marja de dobânda a fost redusă cu 0,25 puncteprocentuale şi a ajuns la 4,75% peste Robor la trei luni.Indicatorul Robor la trei luni se situează sub pragul de 5% pe anîn prezent.

Clienţii care primesc salariul într-un cont curent deschis la Leumiplătesc o dobândă mai mică cu o jumătate de punct procentual. Bancapercepe un comision de analiză de 400 de euro. Comisionul deadministrare de 2% din suma împrumutată, perceput o singură dată laacordarea creditului, a fost eliminat.

De exemplu, un client care îşi încasează venitul lunar prin bancăplăteşte o rată lunară de 670 de euro la un credit de 100.000 deeuro contractat pe 30 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO