Caută doar în titlu
Finanţe personale

Finanţe personale. Joi, 1 octombrie 2020, ultima strigare pentru cei care vor dividende de la Banca Transilvania cu un randament de 5%

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare in­stitu­ţie de credit din România, are pe 1 octombrie 2020 ul­ti­ma chemare pentru investitorii care vor să beneficieze de di­vi­dende, adică ultima zi în care investitorii mai pot tran­zac­ţiona acţiuni care le dau dreptul la o parte din rezultatul net pe 2019, arată datele agregate de ZF.

Ulterior, pe 5 octombrie 2020, banca de la Cluj va avea da­ta de înregistrare pentru acţionari, respectiv cei care vor pri­mi pe 16 octombrie 2020 un dividend brut de 0,115 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de aproape 5% la pre­ţu­rile curente de tranzacţionare. Prin urmare acţiunile TLV se vor corecta la bursa de la Bu­cureşti, adică vor scădea cel mai probabil cu valoarea ran­da­mentului dividendelor.

În primă­vara acestui an, BNR a re­co­mandat băncilor să nu distribuie dividende în 2020, dar ban­ca de la Cluj a trecut peste această recomandare, alegând să-şi recompenseze investitorii, fiind schimbată doar data de înregistrare.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.