Finanţe personale

Finanţe personale. Fidelis, programul de împrumut al statului de la persoanele fizice: 122 de români au împrumutat statul cu peste 1 mil. lei şi alţi 23 cu peste 1 mil. euro

Finanţe personale. Fidelis, programul de împrumut al...

Autor: Liviu Popescu

12.08.2020, 00:07 1034

Un număr de 122 de împrumuturi de peste 1 milion de lei au fost acordate de investitorii persoane fizice statului român prin programul de titluri de stat Fidelis, în timp ce alte 23 de subscrieri de mai mult de 1 milion de euro au fost înregistrate pe emisiunea în euro, arată datele centralizate de ZF din platforma BVB.

Circa 10.000 de investitori persoane fizice au împrumutat statul român cu 2 miliarde de lei pe parcursul celor trei săptămâni de desfăşurare a Fidelis, program de finanţare ale cărui instrumente financiare urmează să fie listate pe 13 august la bursa de la Bucureşti.

Astfel, Ministerul Finanţelor îşi remunerează investitorii cu dobânzi de 4% pe an pentru cei care au subscris în emisiunea de titluri de stat în lei pe 2 ani, 4,5% pentru cei care au subscris pe 4 ani şi 2% pe an pentru emisiunea de titluri de stat în euro, o premieră pentru statul român de altfel, cu maturitatea de 5 ani. Titlurile de stat oferă venituri neimpozabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO