Finanţe personale

Bancpost lansează un produs de investiţii pe indicele Eurostoxx 50

Autor: Claudia Medrega

03.03.2011, 23:40 112

Bancpost, a noua bancă locală după active la sfârşitul anuluitrecut, a decis să ofere clienţilor şi produse sofisticate deinvestiţii, urmând să lanseze astăzi, ca alternativă la depozite,un produs structurat denominat în lei, cu o maturitate de un an şiun randament de 10-13%.

Produsul, denumit Bancpost Special Purpose Equity Formula Bonus,este conceput pe structura şi mecanismul unui fond deinvestiţii.

Activul suport al produsului este indicele bursier internaţionalEurostoxx 50, cotat la bursa de la Frankfurt, care urmăreşteevoluţia celor mai importante 50 de companii europene.

Plasamentele clienţilor sunt garantate în proporţie de 95%,astfel că dacă activul suport scade într-un an, investitorii pierdnumai 5% din banii plasaţi. Dacă la scadenţă indexul este pozitiv,câştigul investitorilor este de 10%, iar dacă indexul înregistreazăun avans de 10% sau mai mult faţă de referinţa din 4 aprilie 2011,câştigul este de 13%, potrivit lui Dan Stifter, directorAdministrare Active şi Investiţii Bancpost.

Investiţia minimă este contravaloarea unei unităţi de fond,respectiv 10 lei, iar Bancpost nu percepe comision de subscriere înintervalul 4 martie - 1 aprilie 2012. Clienţii au posibilitatea săsubscrie direct întreaga sumă în produsul structurat sau să plasezejumătate din bani în acest produs şi restul într-un depozit pe unan, cu o dobândă de 8,5%, caz în care plasamentul este protejatintegral.

Cea mai mare parte a banilor atraşi vor fi plasaţi în depozitela bănci mari, precum JP Morgan, Société Générale sau Barclays, iarrestul vor fi investiţi în produse derivate, potrivit lui Stifter.El a menţionat că investitorii vor putea oricând să îşi retragăinvestiţia, exact ca la un fond mutual, iar comisionul derăscumpărare este de 2% dacă operaţiunea este realizată înainte descadenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO