Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în Business. Maria Cruceru, director general al MCA Comercial: Pandemia nu ne-a afectat foarte mult businessul, deşi a fost un moment dificil pentru noi

17.12.2021, 17:49 Autor: Ramona Cornea

Maria Cruceru, directorul general al MCA Comercial, companie cu activitate în retail, import şi distribuţie, afirmă că pandemia nu i-a afectat foarte mult businessul, deşi a fost un moment dificil pentru companie.

 ”În martie 2020 a fost sfârşitul lumii, lumea a avut parte de retail, oamenii se omorau în magazine pentru a-şi achiziţiona produse - conserve, făină, mălai -, să stocheze. Pentru noi chiar a fost un moment dificil,pentru că volumul de comenzi venit pe divizia de distribuţie, precum şi volumul de vânzări din partea de retail erau de trei - patru ori mai mari decât capacitatea normală şi atunci eram subdimensionaţi cu ce înseamnă oameni şi a fost mai greu să achiziţionăm marfa. Ne-am reechilibrat, pandemia nu ne-a afectat foarte mult în business, noi funcţionăm în food şi cu produse alimentare”, a declarat Maria Cruceru în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Impactul cel mai mare, unul cuantificat la mai mult de 2 milioane lei, a venit din închiderea magazinului de în jur de 200 - 300 de metri pătraţi al companiei de la ora 21.00, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19.

”Este un magazin care funcţionează non-stop, echipat cu patru oameni pe tură şi noaptea. Această restricţie de la ora 21:00 ne aduce un impact pe valoarea de vânzare, dar nu neparat să ne afecteze în totalitate businessul.Poate incertitudinile acestea legate de lockdown au mai stagnat planurile noastre de dezvoltare. Vorbesc despre acest B2B, strategii viitoare pe care le-am mai stagnat perioada aceasta”, a adăugat antreprenoarea.

Maria Cruceru este absolventă a Facultăţii de comerţ din cadrul Aca­de­miei de Stu­dii Eco­no­mice, iar primii doi ani de ca­rieră i-a pe­trecut în banking. Cu toate acestea, de 22 de ani ea activează în domeniul comer­ţului şi îşi conduce propria afacere. Astăzi, businessul său are trei divizii: retail, import şi distribuţie, o cifră de afaceri cumulată de 12,5 milioane de euro şi o echipă de 160 de angajaţi.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat de Maria Cruceru, directorul general al MCA Comercial, în emisiunea Femei în business. Urmăriţi interviul integral aici

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone