Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în business. Georgeta Dendrino, director general, Interact: Procentul de femei în poziţii de top management este destul de mare în România comparativ cu alte state din UE

30.10.2021, 10:00 Autor: Ramona Cornea

Georgeta Dendrino, director general al firmei de training şi consultanţă Interact, afirmă că procentul de femei în poziţii de top management este destul de mare în România comparativ cu alte state din Uniunea Europeană.

”Există un decalaj mic între salariile liderii femei şi liderii bărbaţi, citeam că în România, procentul de femei în poziţii de top management este destul de mare comparativ cu alte state din UE. Asta e un lucru bun, poate vine şi din faptul că femeile sunt destul de voluntare în România şi am fost crescute să ţinem în aer mai multe mingii în acelaşi timp: şi familie , prieteni, carieră, să ne ocupăm de toate şi să nu ne plângem. Cred că vine dintr-un tip de educaţie, poate să se ducă şi femeia în burnout. Dacă comparăm ce se întâmplă în România şi felul în care femeile abordează jobul versus ce se intâmplă în unele state europene din Vest, aş spune că femeile sunt mai orientate către carieră. Poate că încrederea lor în celalalt este mai puţin dezvoltată”, a declarat Georgeta Dendrino în cadrul emisiunii Femei în business realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Cu o experienţă de mai bine de 20 de ani în training şi consultanţă, Georgeta Dendrino are un Executive Master în coaching şi consultanţă la INSEAD Business School (Franţa), este absolventă a programului de  EMBA al Asebuss, vice president of partnerships în cadrul Professional Women’s Network – cea mai mare reţea de business pentru femei, cu 28 de filiale în întreaga lume - şi membru în boardul Asociaţiei pentru Valori în Educaţie.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat de Georgeta Dendrino  în emisiunea Femei în business. Urmăriţi interviul integral aici.

 

 
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone