Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în Business. Aliz Kosza, business mentor: Fără echipă nu poţi să faci performanţă

04.01.2022, 09:48 Autor: Ramona Cornea

Aliz Kosza, business mentor, este de părere că un manager nu poate să facă performanţă dacă nu este susţinut de echipa sa.

”Au fost momente, situaţii pe care le-am depăşit. Una care pare generală dar nu e aşa este că nu am avut un mentor, am învăţat de la superiorii mei de-a lungul carierei, iar mai ales în calitate de CEO dar şi ca manager de prima linie am învăţat ce să nu fac cu oamenii mei. Adică am avut mai degrabă exemple negative de leadership şi cred că asta m-a format ca lider. Am spus că ce nu îmi cade mie bine să nu fac oamenilor mei. Un exemplu poate fi să nu îţi atribui tu meritele când meritul este al echipei. Şi chiar daca este meritul tău, fară echipă nu poţi să faci performanţă. Şi chestia asta cu eu, eu am făcut, a fost ideea mea, eu, eu, eu, mi s-a întâmplat într-o companie străină, chiar aici la Braşov unde mă aflu acum, la începuturi, în 1996. Şi am spus că niciodată nu voi face asta cu oamenii mei pentru că m-a rănit această atitudine”, a declarat Aliz Kosza în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Aliz Kosza a lucrat în 17 industrii diferite, în care de patru ori a fost CEO. De-a lungul timpului a condus companii de top precum Orkla Foods România, MOL România sau Fabryo Corporation şi a contribuit la modelarea şi inovarea altor companii din industrie variate.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat Aliz Kosza, business mentor, în emisiunea Femei în business. Urmăriţi interviul integral aici.​

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone