Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în Business. Alina Ciocotişan, fondatoarea D E C O R I S S: Dacă aş fi premier, prima mea decizie s-ar referi la educaţie

10.06.2022, 13:00 Autor: Ramona Cornea
Alina Ciocotişan, fondatoarea D E C O R I S S, un magazin online de mobilier decorativ de mici dimensiuni şi obiecte din ceramică realizate la nivel local, afirmă că, dacă ar fi premierul României, prima sa decizie ar fi una legată de educaţie. 
 
”În calitate de premier ar fi multe de decis şi într-adevăr a lemnului, a exportului, a utilizării lemnului din ţara noastră sunt multe de făcut şi de îmbunătăţit. Prima mea decizie şi cea mai importantă pe care m-aş axa în calitate de premier s-ar referi la educaţie. Educaţia este atât de uşor observabilă în jurul nostru, este totul o consecinţă a ceea ce suntem, a felului în care suntem educaţi, a felului în care gândim. De aceea m-aş orienta foarte mult înspre a investi mult şi des în educaţie, în stimularea profesorilor, în pregătirea lor cât mai strictă. După părerea mea, în prezent profesorii ajung uşor profesori şi ca atare şi munca de educare a generaţiilor este uneori făcută de dragul îndeplinirii unui job. Consider că este atât de important să fim educaţi, dacă vrem ca o societate să meargă bine, să prospere, încât cred că nu ar fi o decizie mai bună decât a investi în educaţie”, a declarat ea în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.
 
Alina Ciocotişan este absolventă a Facultăţii de Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, iar după câţiva ani de experienţă ca angajat a luat-o pe calea antreprenoriatului. Acum, ea conduce un business cu produse făcute în România, create de profesionişti în domeniul lemnului şi al ceramicii.
 
Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone - Ziarul Financiar, care le oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.
 
Acesta este un fragment din interviul acordat de Alina Ciocotişan, fondatoarea D E C O R I S S, în cadrul emisiunii Femei în Business. Urmăriţi interviul integral aici.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone