Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în business. Irina Caleşu, fondator, Gravează Povestea Ta. Antreprenoriatul este o cale foarte frumoasă de urmat pentru orice femeie care crede în visurile ei. Libertatea de a lua decizii îţi intră în spirit

13.10.2021, 00:07 Autor: Ramona Cornea

„Mi se pare că, odată ce îţi intră în sânge antreprenoriatul, este foarte greu să mai vezi lucrurile diferit. M-aş vedea reorientându-mă profesional poate, dar tot în zona de antreprenoriat.“

Irina Caleşu, fondatoarea atelierului de bijuterii personalizate Gravează Povestea Ta, a intrat în antre­prenoriat încă de pe vremea facultăţii, iar acum conduce o companie cu afaceri care se îndreaptă spre un rulaj de 5,5 milioane de lei pe an. Dacă ar fi să o ia de la capăt, tot spre antreprenoriat s-ar orienta.

„Nu m-am gândit niciodată să renunţ la business şi să mă angajez. Mi se pare că, odată ce îţi intră în sânge antreprenoriatul, este foarte greu să mai vezi lucrurile diferit. Capacitatea, libertatea de a lua decizii, de a face lucrurile să se întâmple este ceva ce îţi intră în spirit, deci nu m-aş vedea renunţând. M-aş vedea reorientân­du-mă profesional poate, dar tot în zona de antreprenoriat“, a declarat Irina Caleşu în cadrul emisiunii Femei în business, realizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Vodafone.

Ea afirmă că s-a confruntat cu dificultăţi în business, dar niciodată nu le-a pus pe seama faptului că este femeie.

„În zona de antreprenoriat există multe avantaje în a fi o femeie pentru că şi echipa de suport a fost formată de mine şi mergem foarte mult pe zona de empatie, de a fi alături de client, de a îi înţelege nevoile şi partea asta se simte altfel când sunt bazele puse de un manager femeie. Cred că sunt multe avantaje şi că antreprenoriatul este o oportunitate foarte bună, o cale foarte frumoasă de urmat pentru orice femeie care crede în visurile ei“, spune fondatoarea atelierului Gravează Povestea Ta.

Antreprenoarea Irina Caleşu conduce o un business cu o cifră de afaceri de peste 4,5 milioane lei în 2020, conform datelor publice de la Ministerul Finanţelor. Anul trecut, Atelierul Dalma, compania care deţine brandul Gravează Povestea Ta, a avut un număr mediu de 25 de angajaţi. Pentru anul 2021, antreprenoarea se aşteaptă la o creştere de 20% a cifrei de afaceri.

„Ne-am redresat ca cifra de afaceri, pandemia nu ne-a afectat foarte mult pe întregul an, au fost nişte luni mai grele, însă apoi întreaga echipă s-a mobilizat pentru că am păstrat echipa chiar şi în perioada grea. Astfel, ne-am redresat şi am încheiat anul bine cu Crăciunul, a fost în regulă per total anul. Acum cred că suntem 27 în echipă. Pentru cifra de afaceri estimez o creştere de 20% faţă de anul trecut, aşa am plănuit, undeva la 5,5 milioane de lei. Să vedem ce va fi“, a detaliat ea.

Preţul unei brăţări personalizate de atelierul Irinei Caleşu porneşte de la 70 – 80 de lei. Atelierul Gravează Povestea Ta trimite produse şi clienţilor români din străinătate. Despre ţintele pentru viitor Irina Caleşu spune că vrea ca atelierul său să îşi menţină poziţia de lider pe piaţa pe care activează.

„Trimitem poveşti peste hotare, către românii de peste hotare momentan. Bineînţeles, noi evoluăm zilnic. Necesităţile clienţilor şi trendurile şi piaţă în sine sunt un organism viu, care ne ţin în priză şi reuşim şi vom reuşi în continuare să ne menţinem poziţia de lider pe piaţă în zona aceasta pentru că venim constant cu produse inovative, ne adaptăm necesitaţilor pieţei. Cam ăsta ar fi ţelul, să ajungem în mintea consumatorului român nu doar pentru bijuterii care spun poveşti, ci pentru cadouri speciale. Şi cam asta am vrea să ajungem pe buzele tuturor şi nu ne oprim până nu se va întâmpla asta“, afirmă antreprenoarea.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone