Evenimente

(P) Responsabilitate faţă de comunitate şi angajaţi - două direcţii strategice ale Antibiotice Iaşi, premiate la Gala Romanian CSR Awards

Autor: Publicitate

08.04.2021, 13:58 252

Compania Antibiotice a obţinut astăzi, 8 aprilie 2021, în cadrul Galei Romanian CSR Awards 2021, locul 1 la categoria Susţinerea comunităţii în pandemie, cu proiectul “Solidari cu sistemul de sănătate” şi menţiune la categoria Susţinerea angajaţilor, cu proiectul înscris în această categorie fiind denumit “Avem grijă de sănătatea celor dragi”.

“Anul 2020 a fost un an în care am învăţat că suntem vulnerabili fără a avea încredere în ştiinţă şi în solidaritatea oamenilor, un an care ne-a demonstrat cât de mult înseamnă comportamentul responsabil pentru viaţa noastră, dar şi a celorlalţi. Este anul în care Antibiotice a fost preocupată, în egală măsură, de starea de sănătate a semenilor, dar şi de sănătatea angajaţilor săi, iar distincţiile primite astăzi sunt expresia recunoaşterii la nivel naţional a faptului că Antibiotice este un brand responsabil”, a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice Iaşi.

Printr-un gest de solidaritate şi responsabilitate faţă de sistemul de sănătate românesc, Antibiotice a oferit în plină pandemie donaţii în valoare de 134.000 euro. Aceste donaţii s-au concretizat atât in medicamente, materiale şi echipamente de protecţie oferite spitalelor în funcţie de necesităţi, precum şi importante resurse financiare.

Totodată, în contextul nevoilor urgente ale sistemului de sănătate românesc, compania Antibiotice şi-a adaptat structura de fabricaţie pentru a produce biocide pentru suprafeţe (soluţiile dezinfectante a+ Oxy şi a+ Complex Soluţie) şi a lansat în fabricaţie Paracetamol şi Novocalmin®, molecule destinate tratamentului asociat COVID-19.

După asigurarea acoperirii nevoii de medicamente pentru pacienţii din România, Antibiotice şi-a mobilizat eforturile pentru a răspunde favorabil şi solicitărilor primite din partea sistemelor sanitare internaţionale pentru medicamente antiinfecţioase asociate tratamentului Covid-19. Astfel, Antibiotice a câştigat mai multe licitaţii la nivel internaţional, precum în SUA şi Marea Britanie, dar şi licitaţia organizată de Comisia Europeană pentru aproximativ 2.750.000 flacoane Amoxicilina/Clavulanat injectabil, un medicament antiinfecţios esenţial din lista Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru tratamentul pacienţilor Covid-19.

În ceea ce priveşte susţinerea angajaţilor, cea mai importantă resursă a companiei, Antibiotice a implementat o serie de măsuri destinate protejării sănătăţii şi siguranţei angajaţilor săi, dar şi de reducere a riscurilor de discontinuitate a operaţiunilor de livrare medicamente. S-au derulat campanii de informare permanentă a angajaţilor în scopul conştientizării şi schimbării comportamentelor salariaţilor. Prin toate măsurile impuse s-a asigurat un climat de siguranţă şi protecţie pentru cei peste 1400 de angajaţi ai companiei, care a permis desfăşurarea activităţii productive, având un moral şi confort emoţional ridicat.

Compania a asigurat o masă zilnică gratuită celor 500 de angajaţi care au lucrat în perioada situaţiei de urgenţă (martie-mai 2020), a organizat lucrul de acasă pentru aproximativ 60% din personalului indirect productiv, a organizat transportul propriu al salariaţilor în cadrul unui program diferenţiat, testarea RT-PCR gratuită a angajaţilor înaintea revenirii la locul de muncă, după situaţia de urgenţă sau la fiecare caz suspect, precum şi posibilitatea consultării gratuite a unui psiholog, angajat de companie, pentru salariaţii depăşiţi emoţional de stresul generat de pandemie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO