Evenimente

Forumul APPR lansează, la Slobozia, ediţia a doua a FarmConect România – Târgul Agriculturii Româneşti.

Advertorial

Forumul APPR lansează, la Slobozia, ediţia a doua a...

Autor: Publicitate

01.09.2023, 12:10 109

Ieri, 31 august, Forumul APPR a deschis porţile celei de-a doua ediţie a FarmConect – Târgul Agriculturii Româneşti. Evenimentul se desfăşoară între 31 august – 03 septembrie 2023, la Slobozia şi integrează toate categoriile de interes pentru sectorul agro-alimentar: fermieri, producători, procesatori, consumator final.

Prima zi a oferit vizitatorilor ocazia de a descoperi echipamentele agricole expuse şi de a prospecta soluţiile inovatoare dezvoltate de companiile de seminţe, digitalizare, fertilizare şi produse de protecţia plantelor.

Mai mult, în cadrul târgului, în zona dedicată artizanilor, vizitatorii au putut admira lucrări ale meşterilor populari, obiecte artizanale şi de decor, spectacole cu cai, dar şi cele mai reuşite exemplare de vaci rasa Angus. Pe tot parcursul zilei au avut loc ateliere de creativitate şi îndemânare, destinate copiilor şi nu numai.

Prima zi a FarmConect România a găzduit, de asemenea şi prima Conferinţă tematică a evenimentului,”Geopolitica fluxurilor agricole-echilibre fragile si inegaliţi planetare”, o sinteză a situaţiei transporturilor de cereale şi produse agricole în contextele actuale, dar şi conferinţa privind viitorul afacerilor din agricultură :”Noua generatie in business - Cine duce mai departe afacerile antreprenoriale romanesti in agri-business?”, organizată în parteneriat cu Ziarul Financiar şi BRD.

Conferinţele tematice ale FarmConect continua şi în zilele următoare ale evenimentului:

Vineri, 1 septembrie 10.30 puteţi participa la conferinţa ”Agricultura viitorului sub imperativul eficientizării resurselor”, iar de la orele 13.30 va avea loc conferinţa dedicată educaţiei în sectorul agricol: ”Formare profesională agricolă în România - provocări structurale, soluţii locale”.

Sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 10.30, are loc ultima conferinţă a târgului,  ”Cât de sigură este hrana noastră?”, în care se va dezbate subiectul delicat al siguranţei hranei şi cum putem schimba percepţia consumatorului cu privire la hrana sănătoasă.

FarmConect România, ediţia 2023, vă aşteaptă la Slobozia până duminică, 03 septembrie 2023.

Expoziţia este deschisă pentru vizitare între orele 9.00 -17.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO