Eveniment

Zona Bucureşti - Ilfov generează peste 60% din valoarea adăugată adusă de sectorul IT&C

Autor: Adelina Mihai

13.03.2017, 00:07 758

Afacerile din sectorul IT&C din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov au generat 63% din VAB-ul total adus la nivel naţional de această industrie, în 2014, de 32,3 mld. lei la nivelul lui 2014 (ultimele date disponibile). Pe locul doi în funcţie de VAB-ul din sectorul informaţii şi comunicaţii se află Clujul, cu o pondere de 8,3%, urmat de Timiş, cu o con­tri­buţie de 5,7%, Braşov cu 3,8% sau Iaşiul cu 3,1% din total.

Potrivit lui Florin Talpeş, CEO şi cofondator al producătorului de soluţii de securitate IT Bitdefender, o explicaţie pentru distribuţia inegală a VAB-ului produs de sectorul IT&C pe judeţe este reprezentată de faptul că majoritatea companiilor mari care au echipe în mai multe oraşe din România sunt înregistrate în Bucureşti, deci toate datele financiare sunt raportate în Capitală. „Când vorbim de cifră de afaceri, VAB etc., distribuţia pe oraşe şi pe judeţe ne arată în primul rând că Bucureştiul e borcanul cu miere atunci când e vorba de înregistrarea cartierelor generale. Nu ne arată că de fapt oraşele celelalte produc mai puţină valoare adăugată“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO