Eveniment

ZF/ Raiffeisen Branduri româneşti, Piteşti, 26 septembrie. Cele mai mari 20 de companii din judeţul Argeş fac afaceri totale de 38 mld. lei, iar businessurile din industria auto domină clasamentul

ZF/ Raiffeisen Branduri româneşti, Piteşti, 26...

Autor: Georgiana Mihalache

23.09.2019, 17:22 188

Şase companii din industria auto intră în topul celor mai mari companii din judeţul Argeş după cifra de afaceri l În România industria auto reprezintă 14% din PIB şi 26% din exporturi.

Industriile auto, metalurgică şi farma dau cele mai multe companii din clasamentul businessurilor din judeţul Argeş după vânzările din 2018, iar primii 20 de jucători fac mai bine de jumătate din cifra de afaceri totală a judeţului, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Astfel, Automobile Dacia, cel mai mare jucător străin din judeţul Argeş, Fildas Trading, cel mai mare business antreprenorial din judeţ, şi americanii de la Lear Corporation, care produc componente auto, sunt cele mai mari companii din judeţ. Apetitul investi­torilor străini pentru Argeş se vede şi în ponderea compa­niilor româneşti din judeţ, doar 38% fiind firme româneşti, în timp ce restul de 62% au acţionariat străin. De altfel, Argeş este pe locul al doilea după ponderea companiilor străine, după municipiul Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO