Eveniment

ZF Live. Ştefan Guga, Syndex România: România are nevoie de capital şi de tehnologie pentru a creşte valoarea PIB per capita

ZF Live. Ştefan Guga, Syndex România: România are...

Autor: Ramona Cornea

01.08.2020, 21:25 217

Avem nevoie de o respecializare a economiei, de investiţii productive, care să asigure o creştere a productivităţii pe termen lung.

România are nevoie de capital şi de investiţii în tehnologie pentru a creşte productivitatea angajaţilor din economie şi, implicit, valoarea PIB-ului pe cap de locuitor în următorii ani, crede Ştefan Guga, cercetător şi consultant în cadrul Syndex România.

„Pentru a creşte valoarea PIB per capita, avem nevoie de capital şi de investiţii în tehnologie. Avem deja studii detaliate la nivel microeconomic care ne arată că firmele din România au o mare pro­blemă – sunt subcapitalizate, pro­prietarii nu îşi asumă riscuri, sco­pul este să exploateze cât mai mult costurile reduse cu forţa de muncă pentru a realiza câştiguri pe termen scurt“, a declarat Ştefan Guga în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Ştefan Guga este autorul studiului „Chestiunea productivităţii – controverse şi clarificări“, realizat de Fundaţia Friedrich-Ebert (FES) România împreună cu Syndex România. Studiul semnat de Guga abordează evoluţia productivităţii muncii în România şi infirmă asumpţia că productivitatea muncii măsoară eficienţa materială a muncii şi contrazice discursul moralizator care presupune că nivelul productivităţii muncii depinde primordial de nivelul de dedicare al muncitorilor.

Ştefan Guga

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO