Eveniment

ZF Live. Petru Ianc, preşedintele Societăţii Române de Metalurgie: Marii jucători din industrie aşteaptă ajutorul de stat pentru costul cu energia. Ar fi de ajutor ca rambursarea pentru 2020 să se facă anul acesta

Autor: Răzvan Botea

06.07.2020, 13:00 388

♦ Guvernul a emis în decembrie 2019 o ordonanţă de urgenţă prin care se transpune în legislaţia românească o directivă europeană care permite subvenţionarea unor costuri cu energia pentru marii consumatori industriali ♦ Alte state europene au pus în aplicare schema de ajutor de stat încă din 2012.

Petru Ianc, preşedintele Socie­tăţii Române de Metalurgie, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live că marii jucători din industria româ­nească încă aşteaptă ajutorul de stat pentru compensarea costurilor cu emisiile indirecte. În condiţiile în care alte ţări din Uniunea Europeană, cum ar fi Germania şi Franţa, au acordat acest ajutor de stat încă din 2012, companiile româneşti au un handicap competitiv. Legea care a fost adoptată anul acesta prevede compensarea costurilor cu emisiile indirecte pentru 2019 şi 2020.

„Companiile din România, având în vedere situaţia gravă din economie, ar solicita ca ajutorul de stat să fie plătit pentru anul 2020 în mod gradual în acest an. Ar fi de mare ajutor, în condiţiile în care economia globală este în dificultate, iar industria românească depinde foarte mult de piaţa externă, în special de Germania”, a spus Petru Ianc la ZF Live. Aproximativ 170 de companii din industria românească ar urma să primească un ajutor de stat pentru energie în valoare totală de circa 200 mil. euro pentru doi ani (2019 şi 2020). Printre companii se regăsesc producători de oţel, aluminiu sau produse chimice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO