Eveniment

ZF Live. Marius Ionescu, Tax Partner, NNDKP Legal & Tax: Printre cele mai importante modificări aduse Codului fiscal se numără grupul fiscal de impozit pe profit şi deducerea creanţelor neîncasate, precum şi separarea fiscalului de penal şi mutarea contestaţiilor de la ANAF la Ministerul Finanţelor

Autor: Alexandra Matei

30.11.2020, 00:05 156

♦ Într-un grup de societăţi comerciale, dacă una este în profit şi una în pierdere, acestea vor putea să compenseze pierderea cu profitul ♦ Societăţile comerciale din străinătate conduse din România trebuie să plătească impozit pe profit în România ♦ Mutarea contestaţiilor de la ANAF la Ministerul Finanţelor este o separare între practicieni şi teoreticieni, întrucât ministerul este cel care scrie legea, iar ANAF - cel care o aplică.

Zilele trecute a fost adoptată de Parlament Legea 478/2020 de modificare a Codului fiscal, după multe şedinţe-maraton atât în Senat, cât şi în Camera Deputaţilor. Pe zona de cod fiscal, spune Marius Ionescu, Tax Partner, NNDKP Legal & Tax, cele mai importante modificări sunt aduse prevederilor pentru grupul fiscal de impozit pe profit şi deducerea creanţelor neîncasate, iar pe zona de cod de procedură fiscală separarea fiscalului de penal şi mutarea contestaţiilor de la ANAF la Ministerul Finanţelor.

„S-a muncit mult pentru aceste modificări, a început colaborarea me­diului de afaceri cu Ministerul Finanţelor în primăvara lui 2018, iar proiectul de lege a fost finalizat în 2019 şi ar fi trebuit să fie aprobat în ultima şedinţă a guvernului Dăncilă. Ultima mare modificare, dinaintea acesteia, a avut loc în 2016, însă de atunci, evident că a apărut nevoia ca anumite lucruri să fie revăzute, atât din punct de vedere practic, cât şi conceptual. Anumite lucruri care se discutau de ceva vreme şi-au găsit în sfârşit loc”, a declarat Marius Ionescu, Tax Partner, NNDKP Legal & Tax, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO