Eveniment

ZF Live. Horacio Pena, partner PwC SUA: Serviciile medicale, industria hotelieră şi cea a construcţiilor vor deveni „maşini“ de creare de noi locuri de muncă în următorii zece ani

Horacio Pena, partner PwC SUA

Horacio Pena, partner PwC SUA

Autor: Iulian Tenchiu

08.07.2019, 18:20 654

Afacerile de familie şi companiile private în general vor crea mai multe locuri de muncă decât multinaţionalele în viitor, arată rezultatele unui studiu al firmei de audit şi consultanţă PwC.

Serviciile medicale şi cele asociate îngri­ji­rii sănătăţii, industria hotelieră şi dome­niul con­strucţiilor vor fi primele trei domenii care vor crea cele mai multe locuri de muncă în Ro­mânia în următorii zece ani, potrivit lui Horacio Pena, partener al firmei de audit şi consultanţă PwC din SUA, care a fost prezent săptămâna trecută la Bucureşti.

„Va exista o explozie de joburi în Româ­nia, mai ales în domeniul îngrijirii medi­cale, pentru că toată lumea îmbătrâneşte şi este nevoie de asistente şi de oameni care să aibă gri­jă de cei bătrâni. În Ro­mâ­nia, domeniul îngrijirii medi­cale va fi cel care va crea ce­le mai multe joburi în ur­mătorii 10 ani. Al doi­lea domeniu care va crea cele mai multe jo­buri va fi cel hotelier. De asemenea, domeniul con­strucţiilor va fi cel de-al treilea gene­rator de jo­buri din ţară“, a spus Horacio Pena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO