Eveniment

ZF Live. Dana Vilaia, managing partner, NewsLex: Anul trecut au intrat cam 1.000 de avocaţi juniori în barou. Firmele de avocatură chiar renunţă la o parte din aceşti angajaţi din cauza pandemiei, iar pe juniori nu mai are cine să-i mai înveţe practica avocaturii

ZF Live. Dana Vilaia, managing partner, NewsLex: Anul...

Autor: Răzvan Botea, Iulian Anghel

27.07.2020, 19:45 600

Digitalizarea şi programele informatice vor juca un rol foarte important în avocatură.

Dana Vilaia, managing partner al platformei de educaţie juridică NewsLex, a spus în cadrul emisiunii ZF Live că pandemia are efecte şi în piaţa avocaturii. Avocaţii juniori care ies de pe băncile facultăţii întâmpină probleme în a învăţa practica avocaturii.

„Business-ul nostru mai are o componentă de training virtual pentru avocaţi, care constă în cursuri pentru avocaţii juniori. Când un ju­nior intră în acest domeniu are doar cunoş­tinţele teoretice şi nu pe cele practice, nu ştie efectiv cu ce se mănâncă o opinie legală, cum să scrie un contract şi aşa mai departe“, a spus ea.

Dana Vilaia a spus că anul trecut au intrat în barou circa 1.000 de avocaţi juniori, iar pandemia a făcut ca unele firme de avocatură să renunţe la angajaţii fără experienţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO