Caută doar în titlu
Eveniment

ZF Live. Crenguţa Bărbosu, World Vision România: Este vorba de educarea masei, pentru că lumea vede în fermieri un eşec, muncă multă şi bani puţini. În realitate, fermierii primesc subvenţii generoase, au businessuri profitabile care le permit să conducă maşini elegante şi să aibă case frumoase

Un inginer agronom poate avea un salariu de 1.000 de euro net pe lună, iar un tractorist poate câştiga 2.000 de euro net pe lună.

Crenguţa Bărbosu, senior program ma­nager în Departamentul Agricultură şi Dez­voltare Economică din cadrul fundaţiei World Vision România, a spus că una dintre cele mai mari piedici care stau în calea dezvoltării agri­cul­turii autohtone este educaţia publicului larg, pentru că oamenii văd în fermieri un eşec, ceea ce duce şi la descurajarea elevilor din liceele de pro­fil pentru a începe o carieră în acest do­meniu.

„Este problema de mentalitate. Dacă acest domeniu a fost atâţia ani lăsat pe mâinile bunicilor, părinţilor cu o pregătire precară în agri­cultură, tânăra generaţie a înţeles că agri­cul­tura înseamnă sapă, muncă multă şi bani puţini. Este vorba şi despre mentalitatea pu­blicului larg pentru că văd în fermieri un eşec, «nu ai putut să faci altceva, asta este». În rea­litate, fermierii primesc subvenţii generoase şi au businessuri profitabile care le permit să conducă maşini elegante şi să aibă case frumoase“, a spus în cadrul emisiunii de bu­siness ZF Live Crenguţa Bărbosu.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.