Eveniment

ZF Live. Adrian Benţa, consultant fiscal: Cooperativa agricolă a devenit cea mai avantajoasă formă de fiscalizare: impozit zero pe venit, pe profit şi pe clădiri timp de cinci ani

Autor: Alex Ciutacu

22.01.2019, 19:10 633

În urma modificărilor aduse Codului fiscal în ultimii ani, corelate cu schimbările imple­mentate anul acesta, coope­ra­tivele au devenit  cele mai avantajoase forme de fisca­lizare, deoarece sunt scutite de impozite în anumite condiţii.

„Cooperativa agricolă de producţie este cea mai avantajoasă formă de fiscalizare, pentru că beneficiază de scutire la impozitul pe profit sau pe venit timp de cinci ani dacă nu depăşeşte venituri de 3 milioane de euro“, explică Adrian Benţa, consultant fiscal, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Mai mult, dacă membrii din cooperativă vin cu producţia personală, veniturile lor sunt scutite de impozite pe sistemul de tranşe de venit. „Spre exemplu, ai scutire pentru 2 hectare, pentru tot ce depăşeşte plăteşti“, spune consultantul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO