Eveniment

ZF Live. Adelaida Paponiu-Raşid, SmartDreamers. Sfat pentru recruiteri: staţi mai mult de vorbă cu candidaţii în loc să procesaţi CV-uri şi anunţuri de angajare

ADELAIDA PAPONIU-RAŞID, EMEA sales director, SmartDreamers

ADELAIDA PAPONIU-RAŞID, EMEA sales director, SmartDreamers

Autor: Iulian Tenchiu

17.09.2019, 17:22 863

Una dintre marile greşeli pe care le fac angajaţii din departamentele de resurse umane din România este legată de faptul că petrec prea mult timp cu sarcini administrative şi petrec mai puţin timp cu candidaţii, ceea ce afectează brandul de angajator al companiei.

„Din păcate, în Romînia se întâmplă adesea ca recruiterii să petreacă foarte mult timp pe acţiuni manuale, de tip postare anunţ de angajare sau import de CV-uri, în loc să se concentreze pe discuţii cu candidaţii. Este mult mai important, pentru consolidarea brandului de angajator, să afli mai multe despre calificarea candidatului, de exemplu, iar compania să te susţină prin automatizarea proceselor făcute manual“, a explicat în cadrul emisiunii ZF Live Adelaida Paponiu-Raşid, EMEA Sales Director, SmartDreamers, companie care oferă o soluţie software de Recruitment Marketing Automation.

Totuşi, a subliniat ea, există o tendinţă în rândul angajaţilor din departamentele de resurse umane de a fi mult mai orientaţi spre colectarea de date şi de a se specializa pe cunoştinţe din zona de marketing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO