Caută doar în titlu
Eveniment

ZF Health&Pharma Summit 2019, ziua 1. Un sistem performant de sănătate trebuie să se bazeze pe informaţii statistice despre pacienţi şi medicamente

Implementarea unor programe de prevenţie astfel încât să ajungem la un sistem sanitar eficient şi performant trebuie să vină din datele statistice despre afecţiunile pacienţilor pentru a avea o imagine de ansamblu asupra nevoilor de finanţare în sistem, au spus speakerii prezenţi în prima zi a evenimentului ZF Healt&Pharma.

Martine Draulette, manager general Roche România, a vorbit despre un registru al pacienţilor prin care s-ar putea crea şi programe ţintite pe nevoile pacienţilor, dar

s-ar cheltui şi banii mai eficient. „Crearea şi implementarea de programe de sănătate pentru prevenţie trebuie să fie bazate pe date statistice privind numărul de pacienţi, bolile de care aceştia suferă, un registru al pacienţilor care în prezent lipsesc din România“, a spus Martine Draulette. Despre digitalizarea în piaţa farma a vorbit şi Mirela Iordan, country manager al Pfizer România, care a menţionat că în alte ţări autorităţile se uită la valoarea unui tratament şi la rezultatele pentru pacient. „Trebuie să ne uităm pe tot lanţul care arată cum sunt cheltuiţi banii. Registrele, chiar dacă există, nu sunt funcţionale. Dacă mergem pe direcţia de contractare cost-volum, important este să existe o calitate a datelor, să nu ne jucăm când vorbim de costuri“, a mai spus Mirela Iordan.  Vasile Ciurchea, preşedinte Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a vorbit despre prevenţie, care „nu prea se face“, după cum a declarat acesta, spunând că vor fi investiţii în ambulatoriile spitalelor pentru pacienţii cu probleme minore.

„Ar fi bine să ajungem să rezolvăm cele mai multe cazuri chiar din faza medicului de familie, să se ajungă în spital doar în cazurile serioase. Bani sunt, dar depinde cum îi cheltuim“, a mai precizat Vasile Ciurchea.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.