Eveniment

ZF 20 de ani. Emanuel Babici, vicepreşedinte Uzinsider: „ZF este printre puţinele ziare care prezintă adevărul. Deficitul forţe de muncă poate fi redus prin scutirea impozitelor celor care au mai rămas în ţară”

ZF 20 de ani. Emanuel Babici, vicepreşedinte Uzinsider:...

Autor: Florentina Niţu

16.11.2018, 15:20 209

Deficitul forţei de muncă, care azi dezechilibrează România reprezintă cea mai gravă problemă a României, datorată celor 3,6 milioane care au părăsit graniţele ţării, poate fi redus prin scutirea impozitelor celor care au rămas în ţară, a spus Emanuel Babici, vicepreşedinte Uzinsider, prezent la evenimentul ZF „Ce am făcut în ultimii 20 de ani?”. Uzinsider este cel mai puternic grup industrial cu capital privat românesc, care controlează Comelf Bistriţa, producător de utilaje pentru industria metalurgică şi 24 ianuarie SA Ploieşti, producător de echipamente tehnologice.

„Moştenirea noastră în 1990 a fost omul pregătit. Am avut ingineri în toate domeniile atunci, după 1990 industria a mers în picaj, pentru că investiţiile s-au oprit. 16.500 dintre oameni care lucrau în procese complexe, care sprijineau economia, s-au oprit din mers. Acum mai lucrează 10.000 de oameni, dintre care 2.000 de oameni lucrează la noi. Din lipsa creierelor, instituţiile s-au închis. Cine să gândească o dezvoltare dacă nu ingineii? În 1992 la Galaţi erau şase turnale, azi mai e doar unul. Deficitul forţe de muncă poate fi redus prin scutirea impozitelor celor care au mai rămas în ţară”, precizează Emanuel Babici, vicepreşedinte Uzinsider.

Alte declaraţii ale lui Emanuel Babici:

„Producţia de oţel caracterizează producţia economiei ţării, iar noi importăm tablă pentru automobile din Franţa.

Producem modele unicate după documentaţia unor firme care controlează lumea şi, deşi suntem parteneri, ne judecă la milimetru. Asta este realitatea antreprenorilor din România.

Omul nu mai vrea să vină în munca asta în care se murdăreşte, ca sudor, el vrea să fie stivuitor.

Echilibrul financiar? Noi facem export chinuit, cu salarii de 1.000 de euro şi muncitori nemulţumiţi. Este foarte greu să ajungem la echilibru în producţia din domeniul nostru. Trebuie să facem presiune pentru a primi ajutor de la stat pentru meseriile deficitare, precum turnător sau sudator”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO