Eveniment

Zero liberalizare in energie la trei luni dupa deschidere

08.10.2007, 20:51 14

Niciun consumator casnic nu a renuntat la serviciile furnizorului de electricitate Electrica la trei luni dupa anuntul liberalizarii complete a pietei de energie.
De la inceputul lunii iulie casnicii au dreptul de a-si alege propriul furnizor, altul decat Electrica, in functie de propriile calcule de rentabilitate. Estimarile jucatorilor in domeniu potrivit carora primele miscari ar putea avea loc d-abia in 2008, in cel mai optimist scenariu, s-ar putea adeveri tinand cont de faptul ca in aproape 100 de zile de la liberalizare niciun consumator casnic nu a renuntat la serviciile Electrica.
"Societatea Electrica nu a primit din partea consumatorilor casnici solicitari de renuntare la serviciile oferite si de trecere la alt furnizor", spun reprezentantii celei mai mari companii de distributie si furnizare a energiei electrice.
Traderii de electricitate, posibilele alternative pentru consumatorul casnic, spun ca deocamdata nu pot oferi un pret mai bun decat Electrica, tinand cont de faptul ca aceasta categorie de clienti are un consum redus, dar si destul de neregulat, ceea duce la oferte cu tarife mai mari. Consumatorii nu schimba insa si distribuitorul, adica reteaua, acesta urmand sa primeasca in continuare energie pe firele Electrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO