Eveniment

Zelenski face apel pace şi ameninţă Rusia în acelaşi timp: Este timpul să restabilim integritatea teritorială şi dreptatea pentru Ucraina. În caz contrar, pierderile Rusiei vor fi de aşa natură încât veţi avea nevoie de mai multe generaţii pentru a vă recupera”

Zelenski face apel pace şi ameninţă Rusia în acelaşi...

Autor: Laura Buciu

19.03.2022, 11:00 1495

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Moscovei să se angajeze în noi discuţii pentru pace „fără întârziere”, dând de înţeles că e de acord chiar să se întâlnească cu Vladimir Putin. Războiul dintre Ucraina şi Rusia intră deja în a patra săptămână.

În discursul său video zilnic, de vineri noaptea, Zelenski a spus: „Aceasta este singura şansă pentru Rusia să reducă pagubele provocate de propriile greşeli”.

„Este timpul să ne întâlnim, este timpul să discutăm, este timpul să restabilim integritatea teritorială şi dreptatea pentru Ucraina. În caz contrar, pierderile Rusiei vor fi de aşa natură încât veţi avea nevoie de mai multe generaţii pentru a vă recupera”, a mai spus Zelenski.

Ucraina şi Rusia au avut, până acum, mai multe runde de discuţii. Cu toate acestea, ele nu au ajuns încă la un acord privind încetarea focului, în vreme de conflictul intră în a patra săptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO