Eveniment

Zelenski afirmă că trupele ucrainene fac progrese notabile în estul ţării

Autor: Dorin Oancea

01.10.2022, 18:30 165

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că armata ţării sale a obţinut "rezultate semnificative" în est şi a menţionat Lyman, un bastion ocupat de ruşi, pe care forţele pro-Moscova se luptă să îl păstreze, scrie Reuters.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat anterior că trupele au capturat satul Drobysheve, la aproximativ 10 km la nord-vest de Lyman, în estul regiunii Doneţk.

Lyman a fost în centrul unor lupte reînnoite de când Ucraina a înfrânt forţele ruseşti din regiunea Harkov, aflată în apropiere, într-o contraofensivă fulgerătoare luna aceasta.

"Avem rezultate semnificative în estul ţării noastre ... toată lumea a auzit ce se întâmplă în Lyman", a declarat Zelenskiy într-un mesaj video.

"Aceştia sunt paşi care înseamnă mult pentru noi", a adăugat el, dar nu a dat detalii.

Şeful administraţiei susţinute de Rusia în regiunea Doneţk a declarat mai devreme vineri că Lyman era "semi-încercuit" de armata ucraineană şi că veştile de pe front erau "alarmante".

Într-un mesaj postat pe Telegram, Denis Puşilin a recunoscut că forţele sale nu mai controlează în totalitate nici Drobysheve, nici Yampil, la sud-est de Lyman.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO