Eveniment

Zeci de morţi în incendiul unui autobuz din Bulgaria

Zeci de morţi în incendiul unui autobuz din Bulgaria

Autor: Dorin Oancea

23.11.2021, 11:00 4010

Cel puţin 45 de persoane au murit după ce un autobuz a luat foc pe o autostradă din vestul Bulgariei, anunţă autorităţile locale, citate de BBC.

Incidentul a avut loc după ora locală 02:00 (00:00 GMT), în apropiere de satul Bosnek, a anunţat Ministerul de Interne, citat de agenţia de presă BTA.

Printre victime se numără şi copii, iar şapte supravieţuitori care au avut nevoie de tratament pentru arsuri au fost transportaţi de urgenţă la un spital din Sofia, a declarat Nikolai Nikolov, un înalt oficial al Ministerului bulgar de Interne, pentru televiziunea privată BTV.

La bord se aflau 53 de persoane.

Accidentul a avut loc pe autostrada Struma, la aproximativ 45 km vest de Sofia, în jurul orei 2:00 a.m. (0000 GMT). Locul a fost izolat, iar premierul interimar bulgar Stefan Yanev s-a deplasat de urgenţă la locul tragediei.

Un oficial de la spitalul de urgenţă din Sofia a declarat că cele şapte persoane care primesc tratament au sărit din autocarul în flăcări şi sunt în stare stabilă.

Ministrul macedonean de externe din Macedonia de Nord, Bujar Osmani, a declarat că grupul din autocar se întorcea la Skopje după o excursie la Istanbul, în Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO